Hersteld Hervormde Gemeente

Ouderkerk aan den IJssel en omstreken

Marije, 17 jaar:
Mijn vrienden zijn erg belangrijk voor mij. Afgelopen week kwamen we uit school. Mijn vriendin stelde voor om naar de bioscoop te gaan. Ik twijfelde omdat ik weet dat ik daar beter niet kan komen. Maar moet je dan nee zeggen tegen je vrienden? Dat durf ik ook niet! Maar ja, ik heb er nu spijt van. Hoe moet ik dat nu de volgende keer doen?


Robert, 16 jaar:
Ik ga twee keer op een zondag naar de kerk. Ik vind het fijn om naar de JV te gaan. Maar in de preek hoor ik dat ik bekeerd moet worden. Ik vraag mij dan af: Hoe moet ik bekeerd worden en is dat ook voor mij? Ik heb wel eens gehoord en gevoeld dat de HEERE sprak, maar klopt dit dan wel?


Roos, 18 jaar:
Waar gaat het weleens een keer goed in mijn leven? Op school haal ik slechte cijfers, thuis is het een geruzie van jewelste! Hoe moet het allemaal weer goed komen?


Hoi!!!
Heb je ook je moeilijkheden,  twijfels of vragen?  Dat is heel menselijk!  Het is jammer als je daar alleen mee blijft lopen! Wij, als commissie JOZ,  willen er graag voor jou zijn! Wie commissie JOZ is? Dat zijn mannen en vrouwen bij jou uit de kerk, die graag jouw verhaal willen horen! Wij willen als het ware naast je gaan zitten door samen te praten over bijvoorbeeld het geloof, vragen die je hebt, zorgen, moeilijkheden en twijfels.  Niet dat wij altijd meteen een oplossing hebben, maar wij kunnen wel met je meedenken!


Vertrouwelijk!
Misschien denk je: wat doen zij met mijn verhaal? Worden mijn ouders gebeld?  Wij gaan vertrouwelijk met jouw verhaal om. Je ouders worden alleen benaderd als jij dit wilt.


Waarom doen wij dit?
Wij doen dit om als gemeente elkaar te helpen! En bij onze gemeente hoor jij! Wij vinden het belangrijk dat de HEERE in de commissie  JOZ een belangrijke plaats heeft. Is dit ook voor jou zo? Zonder Hem kunnen wij niets doen! Wij hopen dat jij de HEERE mag leren kennen als je persoonlijke Zaligmaker!


Hoe kom ik in contact?
Je kunt ons mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij kunnen ons ook voorstellen dat je graag iemand persoonlijk wilt spreken. Dat kan uiteraard! Stuur ons dan een mail met je verzoek.

Soms kan de drempel hoog zijn om te mailen, maar laat je hierdoor niet tegenhouden!

 

 

 

 

9 juni 18:30 -
Kerkdienst

15 juni 09:00 -
Mannenensemble Maranatha

15 juni 09:00 -
Oudpapier inzameling

19 juni 19:45 -
activiteitencommissie

1 juli 19:30 -
Doopzitting

3 juli 09:45 -
Informele ontmoeting

5 juli 19:45 -
Zangvereniging de Bovenstem

8 juli 20:00 -
Kerkvoogdij vergadering

9 juli 19:30 -
Diaconie vergadering

16 juli 20:00 -
Orgelconcert