Hersteld Hervormde Gemeente

Ouderkerk aan den IJssel en omstreken

De bouwcommissie heeft het realiseren van een eigen kerkgebouw als doel. Inmiddels is het kerkgebouw, na ruim 12 jaar geen eigen kerkgebouw gehad te hebben, in gebruik genomen. De weg hiernaartoe was een lange weg. Allereerst om een stuk grond te vinden waarop de kerk gebouwd mocht worden en vervolgens om daarvoor een vergunning te krijgen. Het is dan ook een grote zegen dat wij uiteindelijk toch een kerk mochten bouwen en dat hier inmiddels God Woord verkondigd mag worden. 

Het kerkgebouw is ontworpen door architectenbureau Born BV. Het ontwerp moest diverse malen aangepast worden om tot een goedkeuring van de gemeenteraad te komen. Het resultaat is echter een prachtig kerkgebouw geworden. Onderstaand is het ontwerp te zien dat destijds door de architect is gemaakt.

Onder leiding van de bouwcommissie worden de laatste zaken nog geregeld ten aanzien van de kerkbouw. De voorzitter van de bouwcommissie is de heer A.A. de Vries. Contact opnemen met de bouwcommissie kan via het volgende e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderstaand zijn de recentste updates met betrekking tot de nieuwbouw van de kerk te zien. Meer foto's van de nieuwbouw zijn te vinden in het archief nieuwbouw kerk.


Brug en keermuur

Op zaterdag 1 april is er door een aantal vrijwilligers weer verder gewerkt aan het metselen van de keermuur en aan de brug, die de zij-ingang van de kerk gaat verbinden met de Abelenlaan.


Laatste deel bestrating

Op zaterdag 11 februari is, met behulp van een aantal enthousiaste vrijwilligers, het laatste deel van de bestrating om de kerk gelegd.


Bestrating en metselen keermuur

In de eerste week van 2017 heeft een aantal vrijwilligers verder gewerkt aan de bestrating rondom de kerk. Inmiddels is ook de inrit gereed. Verder wordt er ook nog gewerkt aan de keermuur en de brug voor de voetgangers.


Oplevering kerkgebouw

Op vrijdag 23 december heeft de oplevering en sleuteloverdracht van het kerkgebouw plaatsgevonden. Dit betekent nog niet dat alles gereed is, want in en om de kerk moet nog heel wat werk verzet worden. Ondanks dat, hopen we op 1 januari 2017 om 10:00 uur en 18:30 uur de eerste diensten te houden in het nieuwe kerkgebouw!

Op zaterdag 24 december zijn ook de eerste twee kroonluchters opgehangen. Binnenkort zullen er nog twee bij gehangen worden. 

Komende activiteiten

21 september 18:30 -
Kinderclub Jonathan

22 september 20:00 -
Jeugdvereniging De Vijgenboom

22 september 20:00 -
Jeugdclub de Bron

23 september 10:00 -
Kerkdienst

23 september 18:30 -
Kerkdienst

24 september 19:30 -
Vrouwenvereniging Hadassa

24 september 20:15 -
Diaconievergadering

26 september 19:45 -
Mannenvereniging Voetius

29 september 10:00 -
Kinderclub David

29 september 19:30 -
meisjesclub Saron