Hersteld Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel en omstreken

Prev Next

Op deze website vindt u informatie over onze gemeente en alle aspecten van het gemeente-zijn. Neemt u de tijd om de verschillende onderdelen te bekijken en maak kennis met ons gemeenteleven. Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben over deze website, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

We heten u ook van harte welkom in onze kerkdiensten, welke iedere zondag om 10:00 uur en 18:30 uur plaats vinden in de Hersteld Hervormde Kerk aan de Abelenlaan 41 te Ouderkerk aan den IJssel.


4e Mannenzangavond Ouderkerk

Op D.V. zaterdag 3 maart wordt de 4e mannenzangavond Ouderkerk gehouden, maar nu in onze kerk. Op het programma staan niet-ritmisch gezongen psalmen. Lennert Knops zal de samenzang dirigeren en Arie van der Vlist zal het Flentrop & Van den Heuvel-orgel bespelen. De mannen van Vereniging Bovenstem Ouderkerk aan den IJssel zullen bij enkele psalmen de bovenstem laten horen. De korte inleidingen worden verzorgd door ds. D. Zoet. De toegang is vrij. Er zal een collecte worden gehouden t.b.v. Stichting Stéphanos. Ook van deze mannenzangavond zal weer een CD verschijnen. Om 18.30 uur gaan de deuren open en de avond begint om 19.00 (!) uur. Alle mannen van harte welkom!

 


Jongerendag 16-

Actief luisteren en actief ontspannen. Dat kan allebei. Je luistert naar een aansprekende lezing van een predikant en naar een indrukwekkend (levens)verhaal van een spreker. 

Datum       24 maart 2018
Plaats Wartburg College, Locatie Guide de Brès, Smeetslandseweg 127, 3079 CR ROTTERDAM
Tijd 9:45 - 14:30 uur
Thema "Geloofwaardig"


Vol overtuiging belijdt Petrus: ‘Heere, ik ben bereid met U ook in de gevangenis en in den dood te gaan.’ Nog geen 24 uur later kraait de haan. Drie keer achter elkaar zegt Petrus dat hij Jezus niet kent of dat hij niet bij Hem hoort. ‘Vrouw, ik ken Hem niet.’ ‘Mens, ik ben niet.’ ‘Mens, ik weet niet wat gij zegt.’ Wat een verschil zie je op de Pinksterdag. Openlijk komt Petrus ervoor uit Wie Jezus was. Door zijn toespraak komen drieduizend mensen tot geloof. Hoe zit het eigenlijk met Petrus’ geloofwaardigheid?

Er zijn weinig Bijbelse personen waar het woord ‘geloofwaardig’ zoveel bijklanken heeft als bij Petrus. Op het ene moment komt hij er openlijk voor uit dat hij een volgeling van de Heere Jezus is. Op het andere moment ontkent hij stellig dat hij Jezus kent. Petrus lijkt een dubbelleven te leiden.

In de maand voorafgaand aan Goede Vrijdag en Pasen denken we graag met jou na over het leven van Petrus.

Tijdens een appelwoord van ds. G. Kater en ds. P.C. Hoek denken we samen na over het thema ‘Geloofwaardig’. Hoe geloofwaardig ben jij? En wat kun je over geloofwaardig zijn leren vanuit de Bijbel?

Na het appelwoord volg je twee workshop. Je kunt kiezen voor één actieve workshop en voor één bezinnende workshop. Tijdens de pauzes ontmoet je veel andere tieners. Wij zorgen voor jouw broodmaaltijd.

Kom jij D.V. 24 maart (Rotterdam) naar de jongerendag 16-? Geef je dan alvast op bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tot snel op de jongerendag 16-!

 

 

Komende activiteiten

21 februari 19:45 -
Mannenvereniging Voetius

21 februari 20:00 -
Verenigingsraad

23 februari 18:30 -
Kinderclub Jonathan

24 februari 10:00 -
Catechisatie anders begaafden

24 februari 10:30 -
Kinderclub David

24 februari 20:00 -
Jeugdclub de Bron

25 februari 10:00 -
Kerkdienst

25 februari 18:30 -
Kerkdienst

26 februari 20:45 -
Belijdeniscatechisatie

27 februari 16:15 - 17:00
Kinderkoor Nathanaël