Hersteld Hervormde Gemeente

Ouderkerk aan den IJssel en omstreken

Prev Next

Op deze website vindt u informatie over onze gemeente en alle aspecten van het gemeente-zijn. Neemt u de tijd om de verschillende onderdelen te bekijken en maak kennis met ons gemeenteleven. Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben over deze website, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

We nodigen u ook van harte uit om mee te luisteren met onze kerkdiensten, iedere zondag om 10:00 uur en 18:30 uur.


Maatregelen COVID-19 - update 6 augustus

Met ingang van 1 juli worden de overheidsmaatregelen rondom het Coronavirus verder versoepeld. Dit heeft tot gevolg dat ook in kerken met meer mensen samengekomen mag worden. Vanaf juli zal gebruik gemaakt worden van een rooster, zodat de gemeenteleden met regelmaat weer de diensten kunnen bezoeken. U kunt in deze INFORMATIEBRIEF het rooster en een uitgebreidere toelichting vinden. Voor het bezoeken van de kerkdiensten is een protocol opgesteld. Dit is ook opgenomen in de bovenstaande informatiebrief.

In verband met de vakantieperiode is het rooster voor het bezoeken van de kerkdiensten gewijzigd. Het aangepaste rooster kunt u HIER vinden.


Live-uitzending kerkdiensten

Aangezien het op dit moment niet mogelijk is om de kerkdiensten bij te wonen in verband met het coronavirus, is het mogelijk om live mee te kijken met de kerkdiensten in onze gemeente. Onderstaand kunt u met de uitzending meekijken.

Het blijft daarnaast ook mogelijk om de diensten mee te luisteren:

Aangezien er geen collecten gehouden kunnen worden, vragen wij u vriendelijk deze nu of later per bank over te maken. Het rekeningnummer van de kerkvoogdij is: NL25 RABO 0333 8219 04; het rekeningnummer van de diaconie is: NL21 RABO 0333 8108 21. Bij voorbaat dank.

De liturgie voor de kerkdiensten van 9 augustus 2020 kunt u HIER inzien.


Hulp bij boodschappen

Voor ouderen, die op dit moment hun boodschappen niet kunnen of durven halen, wil JV De Vijgenboom een helpende hand bieden.
Op dinsdag en vrijdag is het mogelijk dat wij uw boodschappen halen en thuisbezorgen. We doen dit in Ouderkerk en Krimpen aan den IJssel. (Afhankelijk hoe het gaat lopen bekijken we of we dit kunnen uitbreiden.)
Wilt u hier gebruiken van maken bel of mail naar Corine Punt, telefoonnummer: 06-15367960 en email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar Edith de Vries, telefoonnummer 06-51442515 en email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kent u iemand anders van de JV: ook met hem of haar kunt u contact opnemen.

Wij vertellen u dan hoe alles in zijn werk gaat.


Meditatie

Geen vrees

Daarom zullen wij niet vrezen - Psalm 46: 3a

Wat een ontwikkelingen waar we ineens persoonlijk, maatschappelijk en niet in het minst in ons kerkelijk leven door getroffen worden. Het is ineens niet meer zo vanzelfsprekend om op de dag des HEEREN op te gaan naar Zijn Huis om ons te stellen onder Zijn Woord.
Grote zorg en vrees is er te midden van ons land en volk dat het virus ook zulke desastreuze gevolgen zal hebben als in China en veel dichterbij ons, in Italië. Immers, het aantal besmettingen neemt toe. Wanneer er geen drastische maatregelen genomen worden, dan is de vrees gegrond dat het wellicht geheel uit de hand zal lopen.
Wat een uitspraak daarentegen van de Psalmist in de tekst. Wat is de oorzaak van deze onbevreesdheid? Is dit onverschilligheid, zeker niet. Is dit zelfvertrouwen, ook niet. Vloeit deze houding voort uit een onderschatting van de situatie. Nee, dat is ook niet het geval. De dichter spreekt in deze Psalm over ontzettende veranderingen. Hij noemt als voorbeeld: ‘Al veranderde de aarde haar plaats en al werden de bergen verzet in het hart van de zeeën.’
Dat zijn toch zeer ingrijpende omstandigheden, toch belijdt hij te midden van zulke ingrijpende gebeurtenissen: ‘Daarom zullen wij niet vrezen.’

 

Wat is dan de oorzaak? Wel, het is geloofsvertrouwen. Het tweede vers geeft de oplossing voor deze rust van de dichter: 'God is ons een Toevlucht en Sterkte; Hij is krachtliglijk bevonden een Hulp in benauwdheden.' Dit is het geheim van de dichter. Hier ligt zijn rust in gewaarborgd. Hij heeft in verleden tijden en moeitevolle omstandigheden ervaren dat de HEERE hem boven bidden en denken uitredding en bijstand heeft geschonken.
Hij weet van een toevluchtnemen tot God in Christus. Hij kent de plaats in de binnenkamer. Hij weet van de zucht tot Hem, Die recht is in al Zijn weg en werk.
Laten wij niet zorgeloos zijn bij deze ongedachte gebeurtenissen die zo snel over ons heen komen. Wij behoren voorzichtig te handelen en te wandelen.
Laten we echter ook niet overbezorgd zijn. De omstandigheden mochten ons uitdrijven tot de troon der genade, opdat wij ook deze troost deelachtig mogen worden waar de dichter van getuigt. Zoekt hier uw kracht, uw sterkte bij de HEERE, Die regeert en alles in Zijn Hand heeft.
Hij spreekt ook in deze omstandigheden en onderwijst ons in onze nietigheid, geringheid en strafwaardigheid. Hij is het echter ook, Die onze krankheid kent en liefderijk geneest; Die van het verderf uw leven wil verschonen.

 

Nieuw Milligen, ds. D. Heemskerk


 

Komende activiteiten

12 augustus 19:30 -
Uitzending weekdienst

16 augustus 10:00 -
Kerkdienst

16 augustus 18:30 -
Kerkdienst

19 augustus 19:30 -
Uitzending weekdienst

20 augustus 20:00 -
Startdag commissie

23 augustus 10:00 -
Kerkdienst

23 augustus 18:30 -
Kerkdienst

26 augustus 15:30 -
Trouwdienst

26 augustus 19:30 -
Uitzending weekdienst

30 augustus 10:00 -
Kerkdienst